våra lärare & föreläsare

Per-Eive Berndtsson

(kursansvarig)

Per-Eive arbetar som inspiratör, författare, resepredikant. Efter många år på fastlandet har han tillsammans med sin fru återvänt till sin hemö Källö-Knippla. Per-Eive var bland annat initiativtagare till, och under 32 år också präst i EFS-Kornhillskyrkan i Halmstad. Under 14 år var han kursansvarig och bibellärare på Kornhills bibelskola. Han har också varit utvecklingskonsulent och projektledare för nyplanteringsarbete på EFS riks, samt är författare till en handfull böcker. Under många år har han varit med i ledarskapet för New Wine och är engagerad som förkunnare i olika kyrkor och samfund runt om i landet. Fiske, jakt, sport och historia är några av hans fritidsintressen.

Sofia Svensson

(inspiratör på Salt, lärare Hjälmared)

Sofia är inspiratör inom Salt – barn och unga i EFS, med särskilt fokus på internationell mission. Hon har en socionomexamen och teologiexamen med inriktning på historisk-praktisk teologi. Brinner för holistisk mission och hållbart tro och liv. Sofia har arbetat på lokal och regional nivå inom EFS, däribland som konsulent på EFS Västsverige.
Sofia bor i Äspered med sin man Jonas och två bonusbarn. Fritiden spenderas gärna med något kreativt och med församlingsplanteringen på Hulta, Borås.

Stefan Börjesson

(känd från Sjöboa, Filling Station m.m.)

Stefan bor i Fiskebäck tillsammans med fru och barn. Arbetar i cafét Sjöboa som drivs av hustrun. Hinner också med att både spela och se på ishockeymatcher. Har under många år arbetat som reseförkunnare och är en av ledarna bakom ”Filling Station” som är en karismatisk inspirationsplats i Göteborg.

Mats Linde

(Präst & föreståndare på EBF)

Mats är föreståndare och präst på EBF - Evangeliska Brödraförsamlingen i Göteborg. Han har tidigare arbetat som präst på Göteborg Landvetter Airport, men också som student-, sjukhus-, församlings- och ungdomspräst i Göteborgs stift.

Mats har undervisat i själavård på Helsjöns folkhögskola. Han är steg1-utbildad terapeut och har arbetat många år med samtal för enskilda och par. I övrigt har Mats engagerat sig i föräldrautbildningar, pappagrupper och våldsprevention i drygt 25 år. Mats gillar musik, sport och att umgås med familj och vänner.

Emma Boije

(lärare, samordnare, herrnhutare, m.m.)

Emma arbetar på EBF Göteborg (den 300-åriga herrnhutiska församlingen), som är platsen för Bibelseminariet. Brinner för bön, mission och andlig vägledning. Har tidigare arbetat som bl.a. Saltkoordinator (EFS barn- och unga), församlingspedagog, förskollärare, fritidspedagog och rektor för Kyrkans fritidshem i Björkekärr. Lärarexamen vid Mittuniversitetet 2009. 

På fritiden leder och samordnar hon Delta House of Prayer (24-7 Prayer i Göteborg), skriver, studerar, promenerar, gräver i trädgården, samt är verksam som andlig vägledare inom föreningen Kompass. Sedan 2006 har hon varit medlem i EBF, där hon (och hennes familj) har varit engagerad i bl.a. missionsarbete i Albanien, samt lokal bön och mission. Emma bor i natursköna Bergsjön, Göteborg, tillsammans med man och två barn.

regelbundet återkommande föreläsare:

Mikael 
Landgren...

...är regional missionsledare för EFS i Västsverige och har tidigare varit församlingspräst i Svenska kyrkan i många år, bl a på Smögen. Mikael bor kvar i Bohuslän och brinner för att människor ska få möta Jesus och få växa i sin tro. Det visar sig genom att han är engagerad för att team ska få nå sommargäster med evangeliet och att han är med som retreatledare i olika sammanhang. Mikael är gift och har fyra barn och njuter av att bo vid havet. 

Martin
Alexandersson...

...från EFS Sverigeavdelning, med bas i Göteborg. Arbetar med nyplanteringsarbete genom verktygen Träning för pionjärer, kursen Sänd, M4 mm, samt arrangerar kurser i vardagsmission.

Anders-Petter
Sjödin...

...Doctor of Ministry in Global Ministry, Fuller Theological Seminary, USA, MA i historia och teologi, Uppsala universitet. Anders-Petter är pensionär, med sin senaste anställning som präst i EFS/Svenska kyrkan samarbetskyrkorna Furulund- och Öjersjö.

Tidigare har han varit lärare, missionär i Tanzania och inspiratör för Oasrörelsen, EFS Ungdomspräst i Östersund, skribent i olika publikationer. Han är författare till bland annat; ”Sök Guds ansikte” och ”Förvandlad i Guds närvaro” (Libris) samt har varit reseledare till Israel och Tanzania.

Intressen:  Brinner för mission, väckelse, lärjungaträning och kyrkans förnyelse i Sverige. Är nyfiken. Tycker om att snickra, vara i naturen, historia, läsa, skriva och resa. Har bott många år i USA, Tanzania och Israel. Anders-Petter är gift med Pamela Sjödin-Campbell och har sönerna Robert och David samt är stolt farfar till Edith och Elsa.

Timothy
De Bernardi...

...är präst i Buråskyrkan, Göteborg (samverkanskyrka SvK-EFS). Har varit präst i Sveriges norr, öst och nu väst.

Brinner för att se hur Guds eget ord blir levande för oss - idag (Luk 24:32). Längtar efter att se hur Jesus förvandlar människors liv – idag.

Längtar efter den helige Andes liv – idag.

Timothy är gift med Elisabet, och hans intressen är: läsning, träning, musik och språk. Halv-Italienare som han är så är hans motto: ”En dag utan pasta är en förlorad dag”.

Claes
Josefsson...

...är präst och församlingsherde i Furulund, där han arbetat i snart 19 år. Claes brinner för att Guds rike ska bli märkbart, söndag såväl som vardag.

Tillbedjan, Guds närvaro och identitet är några av hans hjärtefrågor. När han inte arbetar så är det familj, motorcykel, vandringskängor och foto som får hans kärlek.

med flera...